Vad mer behöver jag tills bebisen kommer?

Posted on
  • Barnvagn CHECK
  • Skötbord CHECK
  • Kläder CHECK
  • Nappar CHECK

BabyBjörn-–-Travel-Crib-LightOkej jag kommer inte orka lista allt vi har köpt men nu börjar det dra ihop sig med alla inköp och jag måste erkänna att det är väldigt skönt att redan ha det mesta som behövs inför förlossningen. Anledningen till att vi har varit så tidigt ute med alla inköp är för att alla har skrämt upp en om hur lite tid vi kommer ha när väl barnet kommer. I alla fall den första tiden.

Det är ju svårt för mig och min sambo att förstå hur det egentligen kommer utspela sig när väl barnet kommer så vi försöker ta emot all information vi kan få inför våran nya familjemedlem. Fast tanken är alltid där om att det alla skrämmer upp en med är överdrivet men vad vet jag? Jag har aldrig fått barn förr så vad gör man liksom.

Vi funderar redan på att köpa en spjälsäng redan nu också men vi är inte säkra på om vi ska köpa en spjälsäng eller köra direkt på en resesäng i stället. Anledningen till att vi överväger en resesäng är för att jag ofta sover över hos mina föräldrar för min sambo jobbar mycket nätter och det blir lite för mycket ensamtid här hemma för min smak.

Jag har läst rätt mycket på Resesäng och tydligen ska det gå hur bra som helst att använda en resesäng som permanent barnsäng och jag tror det skulle underlätta om lillen sover i samma säng hela tiden då dofter och sådant kan påverka sömnen ganska mycket. Enligt familjeliv ska resesängar nästan vara bättre också så nu är jag nästan helt säker på att en resesäng är det enda rätta för oss även om det kanske känns snålt på något sätt att man inte köper en riktigt spjälsäng.

Det viktigaste är ju att det fungerar men att det inte är farligt och enligt de flesta så ska detta gå hur bra som helst vilket då gör att vi kan lägga lite extra pengar på en bra resesäng i stället för att gå all in på en spjälsäng.

Jag tyckte att BabyBjörns Travel Crib Light var för dyr innan men nu när vi antagligen endast kommer köpa en resesäng som barnsäng så känns faktiskt priset som helt okej. Vi tänkte först köpa en spjälsäng för närmare 2-3000 kronor och sedan ha en resesäng också och då blir det lite väl dyrt kan man tycka att lägga även 2000 kronor på en bra resesäng.

Edit

Vi köpte BabyBjörns travel crib light, se bilden. Sjukt bra resesäng med många bra finesser.