Tiden bara går… nothing that stops it.

Posted on

avstånd i rymdenTiden är en ganska märklig sak om jag får vara ärlig och tydligen är inte tiden likadan överallt t.ex. går tiden fortare ju längre upp man kommer t.ex. i ett höghus. Jag satt och slumrade till i soffan när jag fick syn på något intressant på TVn, programmet som gick på TV var Vetenskapens Värld som handlade om tid och rum. Jag kan ju berätta att jag aldrig tittar på Vetenskapens Värld men det här var faktiskt intressant, bara en sådan sak som när man tittar upp mot stjärnorna så ser man bak i tiden.

Kanske är det miljoner år sedan just den stjärnan gav ut sitt vackra ljus eller så är det miljarder år sedan, helt omöjligt att förstå hur sjukt stort hela universum är samt våran galax. De sa även att det tar ljuset 30 000 år att bara färdas hör i från till centrum i våran galax vilket är ju helt sinnessjukt och nu efter detta programmet så har jag betydligt större respekt för naturen.

Vi bara lever här nere i en bubbla, allt annat är egentligen ”oviktigt” för vi kommer aldrig kunna ta oss någon annanstans den närmsta tiden. Men efter programmet fick jag en konstig känsla av att mitt liv typ är helt irrelevant i det stora hela, jag är bara en liten skit här nere på jorden som absolut inte kan göra någon skillnad och om jag nu skulle lyckas tillföra något så är det så obetydligt.

Den känslan har jag faktiskt aldrig haft och den är riktigt jobbig måste jag erkänna men nu känner jag mig bättre efter en natt med god sömn 🙂